Segítség a gyerekágy kiválasztásban

Tölgyágyak és a fenyőágyak - pro és kontra

gyerekágyÁltalában a fabútorokat tekintik az emberek a legjobbaknak, hiszen azok számos előnyt kínálnak. Legtöbbször az ágyakat tölgyből vagy fenyőből készítik el. De hogy melyiket érdemes választani? Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezeket pedig érdemes fontolóra venni.

A fenyőágyakról általában úgy esik szó, mint a legmagasabb minőségű és legalacsonyabb áron elérhető ágyakról. Ez a faanyag a legnépszerűbb magas minősége és elérhető ára miatt. Abból a szempontból is kiváló, hogy nem jelent a környezetre semmilyen veszélyt, teljesen környezetbarát anyagról van szó. E puhafával bármilyen bútor elkészíthető. Nem igényel túl sok tervezést a gyártás, mivel könnyen formázható anyagról beszélünk. Teljesen biztonságos, mert ellenáll a villámlásnak, sőt kiváló a gyermekeknek is, hiszen a fenyőággyal megelőzhető  a hátfájás, mivel magas a merevsége. Könnyen festhető és könnyen mozgatható, ami szintén előnyös egy gyerekágy esetében.
De természetesen minden éremnek két oldala van és ez érvényes a fenyőágyakra is. Mivel puhafáról van szó, így felülete könnyen karcolódhat, megsérülhet. Természetesen ezt a viaszolással orvosolhatjuk. Mivel nem szereti a sok nedvességet, így magas páratartalmú helyre sem helyezhetünk fenyőágyat.

A tölgyágy ugyan nagyon erős és tartós, keménysége folytán nem karcolódik, viszont nagyon drága, éppen ezért csak nagyon kevés ember engedheti meg magának. Szintén nem viseli jól a nedvességet, ezért gyorsan tönkremegy a párás levegőn. Sőt nehézsége miatt nem is igazán mozgatható, ezért gyerekágynak nem igazán alkalmas.