Segítség a gyerekágy kiválasztásban

A fenyőből készült ágyak és gyerekágyak előnyei

gyerekágyA fenyőágyak továbbra is a legnépszerűbbek a piacon, nagyon sok ember választja e semleges, tartós és strapabíró darabokat. Az ok pedig rendkívül egyszerű: a fenyőágyak számtalan előnnyel rendelkeznek, mind a felnőttek és mind a gyerekek számára és azoknak is, akik költséghatékony és magas minőségű termékeket keresnek.


A fenyőágyak rendkívül kellemes megjelenést kölcsönöznek a hálószobának és a gyerekszobának. Ez a természetes és világos színű bútor minden helyiségnek friss és vidám atmoszférát kölcsönöz, különösen akkor, ha a fenyőágyat néhány fenyőből készült polc és más elem is díszíti. Ráadásul jól kombinálható a más stílusú bútorokkal is.

 

A fenyőágyak a pasztell színekkel és a sötétebb árnyalatokkal is jól passzolnak, nem ütköznek velük, sőt még e színek szépségét fokozzák is. De ha a fenyő semleges színétől eltérő árnyalatra vágyunk, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen a fenyőbútorok nagyszerűen festhetőek.
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a fenyőágy önmagában is karakteres megjelenésű. A felületén megjelenő erek a fa történetét mesélik el, de emellett igazán egyedivé és stílusossá teszik az ágyat. Sőt az idő előrehaladtával a fenyőágy még szebb lesz, mert a színe érettebbé, sötétebbé válik.


Az esztétikai szempontokon túl meg kell jegyezni, hogy a fenyőágyak meglepően erősek, így a gyermekek számára tökéletes választás, hiszen képesek elviselni az igénybevételt. A fém ágyakkal ellentétben a fenyőágyak nem nyikorognak, így minden esetben kellemes éjszakai pihenést biztosítanak.
Ráadásul a fenyőágyak meglehetősen költséghatékonyak is, hiszen a feldolgozás költsége sokkal kevesebb, mint más faanyagok esetében. Sőt a fenyő igen gyorsan nő, így meg is számít luxus anyagnak.